| |||
Ezt igazán különleges alkalmakkor szoktam készíteni. Picit macerás, de megéri -, fantasztikus ízeivel kárpótol minket. Hozzávalók: 8 szelet hús (sertéscomb, vagy pulyka), 10 dkg mortadella (esetleg sonkafelvágott), 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg tehéntúró, 1 db kockasajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl fehérbor, ½ húsleveskocka, olaj, só, bors Elkészítés: A túróhoz hozzáadjuk a kockasajtot, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, jól összedolgozzuk. A hússzeleteket kissé kiverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. Ráterítjük a mortadellát , egy vékony szelet ementálit, és rákenünk egy adagnyit a túrókrémből. Óvatosan felgöngyöljük a húst, vigyázva, hogy ne jöjjön ki belőle sehol a töltelék. Vastag cérnával jól átkötözzük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és erős tűzön átforgatjuk a hústekercseket, majd nyakon önjük a borral és teljesen elfőzzük a levét. Ezután mérsékeljük a tüzet és az előzőleg kevés forró vízben feloldott leveskockát hozzáöntve, fedő alatt puhára pároljuk a göngyölt húst. Forrón tálaljuk, saját mártásával meglocsolva. Rizs, vagy burgonyakrokett illik leginkább hozzá -, nálunk ez utóbbi hozza meg a teljes sikert. Fehérbort igyunk hozzá. |
2009. június 3., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése