Hozzávalók (4 fő részére):
- 2 darab bőrös dupla csirkemell
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kisebb póréhagyma
- 4 nagyobb rozmaring ág
- só, bors
- kevés olaj, kötöző zsinór
Elkészítés:
- A csirkemelleket vágjuk ketté, és csontozzuk ki. Ez nem bonyolult feladat, viszont így sokkal hamarabb megsül a hús. A póréhagymát vágjuk hosszú csíkokra, vagy szedjük szét leveleire, a szalonnát szeleteljük fel vékonyra, a rozmaring ágakat vágjuk ketté.
- A csirkemell bőrét kézzel óvatosan lazítsuk fel. A bőr alatt sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele 1-1 szelet szalonnát és 2-3 csík póréhagymát, majd tegyük rá a rozmaringot.
- Fordítsuk meg a melleket, a másik oldalt szintén borítsuk be szalonnával, póréhagymával és rozmaringgal. Ha szükséges, kötözzük át a melleket, hogy megtartsák a formájukat.
- A csirkemelleket serpenyőben, először bőrös felével, majd a másik oldalon 5-5 percig elősütjük, ezután 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Tálalás előtt vágjuk le a zsinórt és húzzuk ki a rozmaring ágat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése