Hozzávalók:
10 cs. 10 gr-os zselatin,
6 db tojás,
17 ek. porcukor,
6 cs vaníliás cukor,
2 ek. kakaó por,
1 ek. tej,
4 dl tejföl,
2,5 dl málnaszörp
1.réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, a fehérjét 1 cs vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint a csomagoláson található előírás szerint elkészítünk 1,5 dl vízzel és hozzá adjuk a tojásos masszához. A kész masszát egy tepsibe/négyszögletű jénai tálba öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
2. réteg: Ezután elkészítjük a következő réteget. Ugyanígy járunk el a maradék három tojással is, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgákhoz a cukor mellé 2 evőkanál kakaóport és 1 ek tejet teszünk. Egy kanál segítségével óvatosan ráöntjük barna masszát a megdermedt sárga rétegre, és újra betesszük a hűtőbe.
3. réteg: A maradék 7 ek cukrot, 2 cs vaníliás cukrot, és a tejfölt kikeverjük. Újra elkészítünk 1,5 dl vízben 2,5 tasak zselatint és hozzáadjuk a tejfölös keverékhez. Majd az előbbiek szerint ráöntjük a dermedt rétegekre.
4. réteg: Újra elkészítünk 1,5 dl vízben 2,5 tasak zselatint és hozzáadjuk 2,5 dl málnaszörphöz. (sajnos nekem nem volt itthon csak meggy lé és abból is csak 2 dl, ezért is lett alacsony és halovány a piros réteg) Ezt is ráöntjük a megdermedt rétegekre.
Pár órát hűtőbe dermesztjük, és utána csodálatosan lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése