| ||
Elkészítés: A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzáválót a tejben felolvasztott vajhoz keverjük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsonyabb majd magasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg az láthatóan megnő. A krémhez a hozzávalókat a mandula kivételével egy edényben felfőzzük. Hozzáadjuk a mandulát is, és még 2 percig kevergetés közben főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, majd 12 azonos nagyságú golyót formázunk belőle, és egy muffin sütőformába helyezzük. A golyók tetejét enyhén megnyomjuk, villa hegyével többször megszúrjuk, és mandulás krémet a tetején elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: 4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc Míg a sütemény sül, a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, de csupán 225 ml tejet és 175 g tejszínt használunk fel hozzá. Ha a sütemény megsült, a sütőformából kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni. A süteményt vízszintesen elvágjuk, az alsó felét egy tálcára helyezzük, a felső felét további 4 részre osztva bevágjuk. A langyos pudingot habzsákba tesszük, és a sütemény alsó felét megtöltjük. A négy részre osztott felső részt a krémre helyezzük, és fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük. Ízlés szerint a süteményt porcukorral szórjuk. |
2009. március 22., vasárnap
Mézes-krémes korona
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése