Húsleves májgombóccal és grízgombóccal
Recept
A húslevessel szégyen szemre csaltam, de nagyon finom lett, és idõt spóroltam meg, ugyanis kuktában fõztem.
A fehér és sárgarépát,a zellert megtisztítottam, karikára illetve a zellert apróra vágtam. a pulykanyakat szintén apróbb darabokra vágtam, a csirkemellet felapróztam.
A kuktába tettem ezeket, illetve megpucolt, de egészben hagyott hagymát és az ízesítõket. Felöntöttem vízzel a kukta háromnegyedéig.
A kukta sziszegésétõl 35-40 percig fõztem. A húst és zöldségeket kiszedtem,a levest átszûrtem.
A grízgombóchoz a hozzávalókat összekevertem, egy órát pihentettem, a májgombóccal ugyanígy tettem. Ha a májgombóc nem elég sûrû,kis grízzel rásegíthetünk, de pihentetni kell!
Az alapanyagokból apró golyókat formálunk. Egy kis lábosba merünk a húslevesbõl, felforraljuk, majd a forró, de nem lobogó vízben kifõzzük õket.
Tapasztalatom szerint kell nekik 10-15 perc. Egyet ki kell venni próbának, hogy belül is átfõtt-e!
A fehér és sárgarépát,a zellert megtisztítottam, karikára illetve a zellert apróra vágtam. a pulykanyakat szintén apróbb darabokra vágtam, a csirkemellet felapróztam.
A kuktába tettem ezeket, illetve megpucolt, de egészben hagyott hagymát és az ízesítõket. Felöntöttem vízzel a kukta háromnegyedéig.
A kukta sziszegésétõl 35-40 percig fõztem. A húst és zöldségeket kiszedtem,a levest átszûrtem.
A grízgombóchoz a hozzávalókat összekevertem, egy órát pihentettem, a májgombóccal ugyanígy tettem. Ha a májgombóc nem elég sûrû,kis grízzel rásegíthetünk, de pihentetni kell!
Az alapanyagokból apró golyókat formálunk. Egy kis lábosba merünk a húslevesbõl, felforraljuk, majd a forró, de nem lobogó vízben kifõzzük õket.
Tapasztalatom szerint kell nekik 10-15 perc. Egyet ki kell venni próbának, hogy belül is átfõtt-e!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése