Omlós tepertős pogácsa
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 8 dkg darált tepertő,
- 10 dkg disznózsír,
- 2 db tojás sárgája,
- 1,5 dl tejföl
- 2 dkg élesztő,
- csapott kávéskanál só,
- 1 db tojás (lekenni)
Elkészítés:
Kb.1/5 dl tejfölben feloldjuk az élesztőt és hozzáadjuk a liszthez, majd a tepertőt, a zsírt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk és elkezdjük kidolgozni a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy a rétestésztánál kicsit puhább legyen. Jól dolgozzuk ki.
2 cm vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét késsel és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk majd egész tojással megkenjük. Tepsibe rakosgatjuk és kb. 1-1,5 órát pihentetjük. 190-200 fokra melegített sütőben sütjük (légkeveréssel 170-180 fok) és szép pirosra sütjük, de ne szárítsuk ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése