Vajas teamézes
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt,
- 10 dkg vaj,
- 16 dkg darált dió + kb 10 dkg durvára vágott dió
- 2 db narancs lereszelt héja,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 kávéskanál őrölt fahéj,
- 25 dkg porcukor,
- 4 dl felmelegített méz,
- 2 db tojás + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a diót, a narancshéjat, a fahéjat, a porcukrot és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a mézet, tésztát gyúrunk.
- A kész tésztát 1 napig pihentetjük, majd 4-5 mm vastagra kinyújtjuk és különböző formákat szúrúnk ki belőle. Tepsire rakjuk, tojással megkenjük és megszórjuk a durvára vágott dióval. Közepesen meleg (170-180 fok) sütőben megsütjük (tepsinként kb.10-15 perc).
- Jól záródó fém (vagy műanyag) dobozban hetekig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése