ElkészítésA burgonyát megpucoljuk, elkockázzuk és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával , felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük benne a hagymát. Ha a burgonya megfőtt, pár kanállal átkanalazunk a hagymás léhez, felöntjük vízzel és ételízesítővel megszórjuk. A többi krumplit áttörjük, sózzuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy kézzel gombócokat tudjuk formázni, amit a forrásba lévő levesben készre főzünk.
2009. szeptember 28., hétfő
Gölödin leves
ElkészítésA burgonyát megpucoljuk, elkockázzuk és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával , felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük benne a hagymát. Ha a burgonya megfőtt, pár kanállal átkanalazunk a hagymás léhez, felöntjük vízzel és ételízesítővel megszórjuk. A többi krumplit áttörjük, sózzuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy kézzel gombócokat tudjuk formázni, amit a forrásba lévő levesben készre főzünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése