2009. szeptember 28., hétfő

Lecsó télire


Összetevők
3 kg paprika50 dkg hagyma4-5 nagy paradicsom8-10 gerezd fokhagymaő bors1-1 nátrium benzonát és borkénporkevés zsír1-2 dl olaj a tetejére

ElkészítésA paprikákat kicsumázom, feldarabolom nagyobbakra.A félfőre vágott hagymát, darabolt fokhagymát 1 kanál zsíron párololom. A paradicsomokat felül keresztben bevágom, lobogó forró vízbe teszem kb 1 percig. (Blansírozom). Lehúzom a bőrét, apróra vágom és hozzáadom a párolódó hagymához. Pár perc múlva hozzáadom a paprikákat is. Alaposan összekeverem. Fedő alatt párolom. Fűszerezem. Ha kész, 1-1 teáskanál nátrium-benzoátot és borkénport. Elkeverem. Üvegekbe merem. A tetejükre 1 kevés olajat teszek .

Egyéb javaslatokNe forraljuk el a levét, maradjon minél több. Ne maradjon levegős. Ne főzzük szét a paprikákat, mert ropogósan finomabb. Tehetünk bele kevés erős paprikát is. Minél több hagymát és paradicsomot teszünk bele, annál édesebb lesz. De a húsokhoz akkor már nem passzol ízben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése