2009. március 19., csütörtök

Burgundi tojássaláta

Hozzávalók:
8db főtt tojás 5 dl vörösbor 1 közepes fej hagyma 1 cs snidling 1 tubus majonéz 30dkg vegyeszöldség izlés szerint 2 gerezd fokhagyma só, bors

Elkészítés módja:
A megtisztitott fokhagymaerezdeket félbevágjuk, beletesszül a vörösborba, enyhén sózzuk, borsozzuk és egyszer felforraljuk. A meleg borba beletesszük a meghámozott tojásokat, hogy mindet ellepje, és őjra felforraljuk. Azonnal levesszük a tüzröl és több órára félretesszük. A már lila fogásokat kivesszük a borból, amibe beletesszük az apróra vágott hagymát és üvegesre fözzük. A zöldsgeket a majonézzel elkeverve salátát készitünk, elrendezzük a tálon, rátesszük a félbevágott fogásokat. Böven meglocsoljuk a borrsal és megszórjuk az apróra vágott metélöhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése