Hozzávalók:
Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi fok: könnyű
|
|
Elkészítés:A tejet felforralom, a tojássárgáját a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverem, majd a forró tejet állandó kevergetés közben a tojásos masszához öntöm, és az egészet összemelegítem. A csokoládét 3 evőkanál tejszínnel a gőz fölött folyamatosan kevergetve felolvasztom, és a kakaóporral együtt a tojásos masszához öntöm, majd az egészet jól elkeverem. Az édes krémet 1 órára a hűtőbe teszem. A maradék tejszínt felverem, és azzal díszítem a krémből fagyiskanállal kivájt csokigolyókat. Ha pár óráig mélyhűtőben tárolom, akár csokoládéfagyiként is kínálhatom.
|
2009. március 18., szerda
csokis fagyi
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése