Hozzávalók:
Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi fok: könnyű
|
|
Elkészítés:Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egésztojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként darabolt főzőkanál nyélre tekerjük. ( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ). 20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük. Sajtkrém : 30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni. A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.
A tészta akkor nem jön le a formáról : - ha nem sült meg a tészta - ha nem forrón szedjük le a formáról
Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.
|
2009. március 18., szerda
Sajtos tekercs
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése