Hozzávalók:
500 g darált sertéshús,
Elkészítés módja
Vágjuk fel a káposztát, és sós vízben főzzük meg félig. Rakjuk ki szitára, és csurgassuk le róla a vizet.
A rizst főzzük meg, és tegyük félre.
A füstölt szalonnát vágjuk apró kockákra, olvasszuk fel, tegyük mellé a finomra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Ekkor hintsük rá a pirospaprikát, és adjuk hozzá a darált húst. Sózzuk és pároljuk, amíg félig megfő.
Ekkor rétegesen tűzálló tálba rakjuk a káposzta felét, utána a húst, a rizst, a felvágott paradicsomot, zöldpaprikát. A legfelső réteg ismét káposzta legyen. A tojásokat habarjuk össze tejföllel, adjunk hozzá pirospaprikát, az egészet öntsük a tűzálló tálban lévő ételre. A tűzálló tálat tegyük sütőbe, és mérsékelt lángon süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése