Hozzávalók:
Elkészítési idő: 1 óra Nehézségi fok: könnyű
|
|
Elkészítés:A krumplit héjában megfőzöm, majd hideg víz alatt lehűtöm, meghámozom és felkarikázom. A tojásokat keményre főzöm, meghámozom és felkarikázom, ugyanígy a kolbászt is. (a kolbászt hideg víz alatt megmosom, úgy könnyen lejön a héjja). Kivajazok vagy olajjal bekenek egy tűzálló tálat. Az aljára fektetek egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és meglocsolom a tejföllel. A krumplit soronként meg szoktam sózni. Így rétegezem tovább, a tetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya jut. Előmelegített forró sütőben addig süsöm, amíg pirosas színű lesz a teteje, és "bugyog a lében". A tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal is. |
2009. március 18., szerda
Rakott krumpli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése