Hozzávalók:
Elkészítési idő: 1 óra Nehézségi fok: könnyű
|
|
Elkészítés:A meg hámozott burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Közben a forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet és a burgonyára öntjük. Burgonyanyomóval összetörjük, belekeverjük a tojássárgákat, majd a sonkaszeleteket tálcára terítjük, 1-1 jó evőkanál fűszeres burgonyát halmozunk rá és felgöngyöljük. Most sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, a tetejükre 1-1 fél szelet paradicsomot teszünk, frissen őrölt borssal megszórjuk és végül 190°C -os sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk és ízlés szerint friss salátát kínálunk hozzá
|
2009. március 18., szerda
Tojásos tört burgonyával göngyölt füstölt sonka
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése