2009. március 19., csütörtök

Cipó töltve

Hozzávalók:
1 zsúrkenyér 30 dkg sült hús (lehet maradék is) 2 db kemény tojás 20 dkg füstölt hús (fözött) 2 db ecetes uborka 1 db zöldpaprika 5 dkg vaj 2-3 evőkanál Globus majonéz

Elkészítés módja:
Apró kockára vágjuk a füstölt húst, a kemény tojásokat, az uborkát, a zöldpaprikát, a sült húst. Puha vajjal és a Globus majonézzel összekeverjük. Kettévágjuk keresztben a zsurkenyeret. Kikaparjuk a belsejét, s ezt az üreget töltjük meg a pástétommal. Visszaállitjuk eredeti formájára a kenyeret. Becsomagoljuk alufóliába, s igy csomagolva, legalább fél napra hütöbe, jégre tesszük. Amikor fogyasztjuk óvatosan szeleteljük nahogy a töltelék kiessen belöle. Mindig csakannyit vágjunk, amennyit elfogyasztunk, a többit tartsuk hütöszekrényben.

Burgundi tojássaláta

Hozzávalók:
8db főtt tojás 5 dl vörösbor 1 közepes fej hagyma 1 cs snidling 1 tubus majonéz 30dkg vegyeszöldség izlés szerint 2 gerezd fokhagyma só, bors

Elkészítés módja:
A megtisztitott fokhagymaerezdeket félbevágjuk, beletesszül a vörösborba, enyhén sózzuk, borsozzuk és egyszer felforraljuk. A meleg borba beletesszük a meghámozott tojásokat, hogy mindet ellepje, és őjra felforraljuk. Azonnal levesszük a tüzröl és több órára félretesszük. A már lila fogásokat kivesszük a borból, amibe beletesszük az apróra vágott hagymát és üvegesre fözzük. A zöldsgeket a majonézzel elkeverve salátát készitünk, elrendezzük a tálon, rátesszük a félbevágott fogásokat. Böven meglocsoljuk a borrsal és megszórjuk az apróra vágott metélöhagymával.

Burgonyás pulykamelles majonézes saláta

Hozzávalók:
1 kg burgonya 6 főtt tojás 50 dkg alma 50 dkg pulykamell 1 vöröshagyma 1 szál sárgarépa 1doboz csemegekukorica 1 kigyóuborka borsó, zeller, füszerek 1tubus majonéz

Elkészítés módja:
A burgonyát héjában megfözöd és kockára vágod 1 tálba, a pulykamellet összekockázod és lepiritod hozzá adod a répát kockára vágva az uborkát borsót, kukoricát, zellert és puháraa páorlod húslevessel. Rárakod a burgonyára, hozzá adod a feldarabolt tojást almát, az uborkát és sóval, borssal, delikáttal jól összekevered. Utána rányomod a majonézt és jól összekevered. 1 órára hütöbe teszes és lehet fogyasztani. Ezt lehet sült húsokhoz tálalni. Ha mikróba felmelegited akkor egytálételnek is jó vacsorára. Akkor nem kell előre hütöbe rakni.

Burgonya palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg burgonya 1 tojás 3ek liszt 2ek metélöhagyma só, örölt bors 1ek vaj 1ek olaj 4 fej gomba tálaláshoz izlés szerinti Globus majonéz

Elkészítés módja:
A burgonyát lereszeljük, összekeverjük a tojással, a liszttel az apróra vágott metélöhagymával, sózzuk, borsozzuk. A vajat és azolajat felhevitjük, a burgonyamasszából kanállal halmokat rakunk bele, azonnal ellapitjuk és a tetejére gombaszeleteket teszünk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük. Globus majonézzel fogyasztjuk.

Almás csirkesaláta

Hozzávalók:
2db sült csirkecomb(Maradék egyéb sült csirke rész is jó!) 2db alma 3db közepes méretű csemegeuborka 1dl tejföl 2teáskanál citromlé 1 lapos teáskanál só 1lapos teáskanál cukor 1 evőkanál olívaolaj 1teáskanál glóbusz mustár 1,5dl glóbusz lihgt majonéz 5-10dkg Paranyica sajt(nem szükséges ennélkül is nagyon finom és laktató) 1 fél csomag sültcsirke fűszersó

Elkészítés módja:
A majonézt, mustárt,citromlét,sót,olívaolajat,cukrot,tejfölt,mustárt,egy tálban összekeverjük.Hozzáadjuk a kis kockára vágott csemegeuborkát,almát és csirkehúst.Finomabb lesz a saláta ha a csirkét sültcsirke fűszersóval gazdagon bedörzsölve sütjük meg. Összekeverjük és pár órára míg jól lehül és egy kicsit összeérik, hűtőszekrénybe tesszük.majd tálaljuk.Ínyencek ízesíthetik kis kockára vágott parenyicasajttal is vagy pirított mandulával.
Vissza Nyomtatás