2010. augusztus 8., vasárnap

mezes-ketchupos-csirke.


1/2 kg csirkecomb
3-4 kanál méz
3-4 ketchup
2-3 kanál olívaolaj


A mézet elkevertem a ketchuppal és az olívaolajjal, megsóztam. A csirkecombokról leszedem a bőrét, és levágtam a széleiről egy-egy nagy nagyobb darabot, a többi maradt a csonton (sütés után lerágcsáltuk róla:)) Az összes levágott húsit és a csontos részt is belepakolgattam a mézes ketchupba. Jól elkevertem benne, hogy mindenütt gondosan beborítsa a máz. Hagytam állni benne 1 órát, de lehet egy egész éjszakára is pácolni benne, nem fogja elrontani.
Utána egy tepsibe pakoltam az egészet. 180 fokos sütőben 20 percig alufólia alatt sütöttem, majd átforgattam és további fél órát sütöttem még, most már fólia nélkül. Köretnek hasábburgonyát süttötem, és finom saját eltevésű őszibarack- és almakompóttal tálaltam. Kicsi lányomnak nagyon ízlett és bevallom őszintén nekünk is a férjemmel, bár mi nagyon szeretjük a húsokat gyümölcsökkel


tejszines-baconos-csirkemell

Hozzávalók, amiket találtam:

1 nagyobb csirkemell filé
1 fej hagyma
10 dkg bacon szalonna
2 dl tejszín
2 kk burgonyakeményítő
1 leveskocka
1,5 dl víz
1 csipet majoránna
1 csipet feketebors

A baconszalonnát vékony csíkokra vágtam elősütöttem, hogy egy kis zsíradékot engedjen. A hagymát apróra vágtam és beleborítottam a szalonnába. Miután megdinszteltem kellően jött rá a kockára összevágott csirkemell. A húst teljes kifehéredésig sütöttem, majd felöntöttem a 1,5 dl vízzel. Ebbe került bele a leveskocka, amivel összefőztem. Megkóstoltam, hogy kell-e sózni, a szalonnába és a leveskockában is van só, ezért óvatosan a sózással! Belekerült a feketebors és a majoránna. Miután felforrt a beleöntöttem a tejszínt és megszórtam a burgonyakeményítővel. Összekevertem még egyszer felforraltam és készen is volt.
Főtt spagettivel tálaltam, de finom főtt krumplival és rizzsel is.