2010. szeptember 28., kedd

Csokoládé likőr



* 2,5 dl alkohol ( 90%-os tisztaszesz )
* 1 dl rum
* 20 dkg étcsokoládé
* 4 dl erős feketekávé
* 2 tojássárgája
* 2 dl tej
* 40 dkg kristálycukor
* 2 csomag vanilíás cukor
elkészítés

1. A cukrot a kávéval sziruppá főzzük.
2. A tojássárgáját a vanilíás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és állandó keverés mellett beleöntjük a forró szirupba.
3. Beletörjük a csokoládét, levesszük a tűzhelyről, és addig kevergetjük, míg a csokoládé elolvad.
4. Amikor kihűlt leszűrjük és hozzáadjuk az alkoholt és a rumot, jól összekeverjük, üvegekbe töltjük.
5. Fogyasztás előtt 2-3 hétig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.