2009. március 12., csütörtök

Tojásos paprika

Hozzávalók:
Paprika,föt császár szalona sovány sonka 10db tojás margarin,vagy vaj,sajtElkészítés:a tefon serpenyöbe teszünk 15-dkg margarint,vagy(vajat)majd a kockázott, sokát,csikozott szalonátbeleteszük és sütni kezdjük mikor már kissé mepárolodott,hozzá vágjuk apaprikát,minnél nagyobb darabokra,vágjuk,annál jobb lessz,eszt követöen,""fedő alatt""pároljuk puhára ha kész a tojást jol fölverjüj,habverövel,egy pici soval és az egészet rá öntjük,és igy megsütyük,nem kavarni hanem egészbe,ha majdnem kész akkor sajtot reszelünk rá és tálaljuk, jóétvágyat

Göngyölt tojás

Hozzávalók:
5 tojás, 2 sárgarépa, 2 uborka, 2 sajtszelet (edámi), 2 szelet gépsonka, 1 késhegynyi só, 2 kk vaj, 4–5 salátalevél.Elkészítés:Verjük fel a tojást, sózzuk meg, teflonedényben vajjal süssünk belõle rántottát. Ha megsült, óvatosan emeljük ki és tegyük egy tányérba. Helyezzük rá a sonkát, a sajtot, az uborkát és csíkokra vágott sárgarépát. (Vigyázzunk, ne legyen túl vastag a töltelék.) Tekerjük össze, mintha palacsintatészta lenne, és vágjunk belõle 1 cm-es szeleteket. Hidegen, salátával tálaljuk.

Fűszeres krumplipüré

Hozzávalók:
1 kisebb piros paprika 1 kg krumpli 2 gerezd fokhagyma ízlés szerint vaj,tej(vagy tejszín) só,bors,koriander,petrezselyemElkészítés:A paprikát tartsuk egy kés segítségével láng fölé és pirítsuk meg,majd tegyük egy műanyagzacskóba,s 10 percet hagyjuk állni.A krumplit ,fokhagymát főzzük puhára,pürésítsük,s keverjük hozzá a vajat,tejet,hogy megfelelő állagú legyen. A paprikát hámozzuk meg,vegyük ki a magházát és vágjuk apró kockákra.Keverjük bele a pürébe a korianderrel,petrezselyemmel,sóval,borssal együtt

Fokhagymás sajtosburgonya

Hozzávalók:
Burgonya Fokhagyma Vaj Sajt ez mind izles szerintElkészítés:A burgonyat nagyobb darabokra vagom es felig megfözöm sos vizben. A fokhagymat finomra vagom es vajon megpiritom. A felig fött burgonyat egy jenai talba teszem es raöntöm a fokhagymas vajat. Vegul sajtot reszelek ra. Sutöben pirosra sutöm.

Kacsa narancsos mártásban

Hozzávalók:1 pecsenyekacsa 1,5 dl narancslé 13 dkg vaj 5 dkg gomba 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 2 kiskanál sóElkészítés:Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, majd vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt vajban pirítsd barnára a megtisztított, hosszúkás szeletekre vágott gombát. Amikor fonnyadni kezd, szórd meg liszttel, és egy percig kevergesd. Azután öntsd fel 1,5 dl vízzel és a narancslével. Sózd, borsozd, majd az egészet öntsd a kacsára. Fedő alatt, nagy lángon főzd 5 percig, majd vedd ki a kacsát. Szűrd át a levét, és újból öntsd a kacsára. Tedd az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél süsd puhára.

A legfinobabb pizza készítése

Hozzávalok:40 dkg liszt, 3 dl tej, fél evökanál só, 3 kanál cukor, 1 dl olaj, fél élesztö(a kissebbik élesztőnek a fele),3 tojás.
Pizza készítés: a lisztet beletesszük egy tálba, közepébe csinálunk egy kis lyukat(mélyedést) ellenörizzük a tojásokat, hogy épek-e, beleütjük a közepébe, hozzáadjuk a sót,a cukrot az olajat.A tejet közben megenyhítjük felfuttatjuk benne az élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz jól összegyúrjuk s legalább egy fél órát kelni hagyjuk.Miután látjuk hogy már szépen feljött a tetejére egy tepsit beolajozunk, kilisztezünk a kezünket is beolajozzuk s kiszedjük a talbol a tésztát, belerakjuk a tepsibe, hagyjuk még egy kicsit kelni és 180 C sütőbe rakjuk. Mikor félíg már megsült kivesszük s teszünk rá apróra vágott szalonnát, zöldpaprikát, hagymát,paradicsomot, reszelunk rá sajtot, nyomunk rá chechapot,s visszatesszük a sütöbe míg egészen megsül.Aki szereti tehet rá friss zöldség helyett savanyút is akár.De a rávalót mindenki ízlés szerint készíti.Szerintem ez a legegyszerűbb pizza készítés a receptek közzül amit eddig olvastam. Mindenki könnyen eltudja készíteni a saját maga pizzáját