Hozzávalók:
Paprika,föt császár szalona sovány sonka 10db tojás margarin,vagy vaj,sajtElkészítés:a tefon serpenyöbe teszünk 15-dkg margarint,vagy(vajat)majd a kockázott, sokát,csikozott szalonátbeleteszük és sütni kezdjük mikor már kissé mepárolodott,hozzá vágjuk apaprikát,minnél nagyobb darabokra,vágjuk,annál jobb lessz,eszt követöen,""fedő alatt""pároljuk puhára ha kész a tojást jol fölverjüj,habverövel,egy pici soval és az egészet rá öntjük,és igy megsütyük,nem kavarni hanem egészbe,ha majdnem kész akkor sajtot reszelünk rá és tálaljuk, jóétvágyat
2009. március 12., csütörtök
Göngyölt tojás
Hozzávalók:
5 tojás, 2 sárgarépa, 2 uborka, 2 sajtszelet (edámi), 2 szelet gépsonka, 1 késhegynyi só, 2 kk vaj, 4–5 salátalevél.Elkészítés:Verjük fel a tojást, sózzuk meg, teflonedényben vajjal süssünk belõle rántottát. Ha megsült, óvatosan emeljük ki és tegyük egy tányérba. Helyezzük rá a sonkát, a sajtot, az uborkát és csíkokra vágott sárgarépát. (Vigyázzunk, ne legyen túl vastag a töltelék.) Tekerjük össze, mintha palacsintatészta lenne, és vágjunk belõle 1 cm-es szeleteket. Hidegen, salátával tálaljuk.
5 tojás, 2 sárgarépa, 2 uborka, 2 sajtszelet (edámi), 2 szelet gépsonka, 1 késhegynyi só, 2 kk vaj, 4–5 salátalevél.Elkészítés:Verjük fel a tojást, sózzuk meg, teflonedényben vajjal süssünk belõle rántottát. Ha megsült, óvatosan emeljük ki és tegyük egy tányérba. Helyezzük rá a sonkát, a sajtot, az uborkát és csíkokra vágott sárgarépát. (Vigyázzunk, ne legyen túl vastag a töltelék.) Tekerjük össze, mintha palacsintatészta lenne, és vágjunk belõle 1 cm-es szeleteket. Hidegen, salátával tálaljuk.
Fűszeres krumplipüré
Hozzávalók:
1 kisebb piros paprika 1 kg krumpli 2 gerezd fokhagyma ízlés szerint vaj,tej(vagy tejszín) só,bors,koriander,petrezselyemElkészítés:A paprikát tartsuk egy kés segítségével láng fölé és pirítsuk meg,majd tegyük egy műanyagzacskóba,s 10 percet hagyjuk állni.A krumplit ,fokhagymát főzzük puhára,pürésítsük,s keverjük hozzá a vajat,tejet,hogy megfelelő állagú legyen. A paprikát hámozzuk meg,vegyük ki a magházát és vágjuk apró kockákra.Keverjük bele a pürébe a korianderrel,petrezselyemmel,sóval,borssal együtt
1 kisebb piros paprika 1 kg krumpli 2 gerezd fokhagyma ízlés szerint vaj,tej(vagy tejszín) só,bors,koriander,petrezselyemElkészítés:A paprikát tartsuk egy kés segítségével láng fölé és pirítsuk meg,majd tegyük egy műanyagzacskóba,s 10 percet hagyjuk állni.A krumplit ,fokhagymát főzzük puhára,pürésítsük,s keverjük hozzá a vajat,tejet,hogy megfelelő állagú legyen. A paprikát hámozzuk meg,vegyük ki a magházát és vágjuk apró kockákra.Keverjük bele a pürébe a korianderrel,petrezselyemmel,sóval,borssal együtt
Fokhagymás sajtosburgonya
Hozzávalók:
Burgonya Fokhagyma Vaj Sajt ez mind izles szerintElkészítés:A burgonyat nagyobb darabokra vagom es felig megfözöm sos vizben. A fokhagymat finomra vagom es vajon megpiritom. A felig fött burgonyat egy jenai talba teszem es raöntöm a fokhagymas vajat. Vegul sajtot reszelek ra. Sutöben pirosra sutöm.
Burgonya Fokhagyma Vaj Sajt ez mind izles szerintElkészítés:A burgonyat nagyobb darabokra vagom es felig megfözöm sos vizben. A fokhagymat finomra vagom es vajon megpiritom. A felig fött burgonyat egy jenai talba teszem es raöntöm a fokhagymas vajat. Vegul sajtot reszelek ra. Sutöben pirosra sutöm.
Kacsa narancsos mártásban
Hozzávalók:1 pecsenyekacsa 1,5 dl narancslé 13 dkg vaj 5 dkg gomba 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 2 kiskanál sóElkészítés:Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, majd vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt vajban pirítsd barnára a megtisztított, hosszúkás szeletekre vágott gombát. Amikor fonnyadni kezd, szórd meg liszttel, és egy percig kevergesd. Azután öntsd fel 1,5 dl vízzel és a narancslével. Sózd, borsozd, majd az egészet öntsd a kacsára. Fedő alatt, nagy lángon főzd 5 percig, majd vedd ki a kacsát. Szűrd át a levét, és újból öntsd a kacsára. Tedd az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél süsd puhára.
A legfinobabb pizza készítése
Hozzávalok:40 dkg liszt, 3 dl tej, fél evökanál só, 3 kanál cukor, 1 dl olaj, fél élesztö(a kissebbik élesztőnek a fele),3 tojás.
Pizza készítés: a lisztet beletesszük egy tálba, közepébe csinálunk egy kis lyukat(mélyedést) ellenörizzük a tojásokat, hogy épek-e, beleütjük a közepébe, hozzáadjuk a sót,a cukrot az olajat.A tejet közben megenyhítjük felfuttatjuk benne az élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz jól összegyúrjuk s legalább egy fél órát kelni hagyjuk.Miután látjuk hogy már szépen feljött a tetejére egy tepsit beolajozunk, kilisztezünk a kezünket is beolajozzuk s kiszedjük a talbol a tésztát, belerakjuk a tepsibe, hagyjuk még egy kicsit kelni és 180 C sütőbe rakjuk. Mikor félíg már megsült kivesszük s teszünk rá apróra vágott szalonnát, zöldpaprikát, hagymát,paradicsomot, reszelunk rá sajtot, nyomunk rá chechapot,s visszatesszük a sütöbe míg egészen megsül.Aki szereti tehet rá friss zöldség helyett savanyút is akár.De a rávalót mindenki ízlés szerint készíti.Szerintem ez a legegyszerűbb pizza készítés a receptek közzül amit eddig olvastam. Mindenki könnyen eltudja készíteni a saját maga pizzáját
Pizza készítés: a lisztet beletesszük egy tálba, közepébe csinálunk egy kis lyukat(mélyedést) ellenörizzük a tojásokat, hogy épek-e, beleütjük a közepébe, hozzáadjuk a sót,a cukrot az olajat.A tejet közben megenyhítjük felfuttatjuk benne az élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz jól összegyúrjuk s legalább egy fél órát kelni hagyjuk.Miután látjuk hogy már szépen feljött a tetejére egy tepsit beolajozunk, kilisztezünk a kezünket is beolajozzuk s kiszedjük a talbol a tésztát, belerakjuk a tepsibe, hagyjuk még egy kicsit kelni és 180 C sütőbe rakjuk. Mikor félíg már megsült kivesszük s teszünk rá apróra vágott szalonnát, zöldpaprikát, hagymát,paradicsomot, reszelunk rá sajtot, nyomunk rá chechapot,s visszatesszük a sütöbe míg egészen megsül.Aki szereti tehet rá friss zöldség helyett savanyút is akár.De a rávalót mindenki ízlés szerint készíti.Szerintem ez a legegyszerűbb pizza készítés a receptek közzül amit eddig olvastam. Mindenki könnyen eltudja készíteni a saját maga pizzáját
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)