Végy 4 kiló megtisztított, magozott-félbevágott szilvát.
Végy egy 8 literes lábost, az aljára tegyél fél deci ecetet, és azt folyasd körbe a lábos alján és oldalán.
Öntsd rá a szilvát.
Öntsél a tetejére fél kiló cukrot, tedd félre az edényt néhány órára (elég 3-4 óra is).
Tedd az edényt a tűzhelyre, kicsi lángra, hagyd, hogy dolgozzon a hő, ne nyúlj hozzá, ne kavargasd egészen addig, amíg már láthatóan kevés és sűrű lé van alatta (kb 1/3 része marad addigra). Nálam ez 5 óra volt.
Most vegyél elő fakanalat, és kezd el keverni, de innentől nem lehet abbahagyni a kavarást; kb. 30-45 perc alatt sűrű lekvár lesz belőle, mehet az üvegekbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése