2010. szeptember 27., hétfő

Hagymás-mustáros marhasült



* 8 szelet marha felsál
* 2 nagy fej vöröshagyma
* 10 dkg vaj vagy zsír
* mustár
* só
* bors
* víz
* olívaolaj
* tejföl
elkészítés

1. A húst enyhén klopfoljuk, a szélét késsel bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.
2. Egy tálba rétegezzük úgy, hogy a rétegek közé hagymakarikát és olívaolajat teszünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. A felhevített zsiradékon a marhahús szeleteket lassú tűzön, egy széles lábasban, kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk.
4. Amennyiben szükséges, vízzel pótoljuk a levet. A hús kb. 1 óra alatt puhul meg.
5. Amikor megpuhult a marha, akkor adjuk hozzá ízlés szerint tejfölt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése