2010. szeptember 27., hétfő

Pincepörkölt bográcsban



* 1 kg sertéscsülök
* 1,5 kg sertéscomb
* 3 kg burgonya
* 4 fej vöröshagyma, apróra vágva
* 1 kisebb fej fokhagyma, apróra vágva
* 4 paradicsom, négy felé vágva
* 4 paprika, hosszában félbevágva
* olaj
* só
* vegeta
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* kakukkfű
* babérlevél
* 2 dl vörösbor
elkészítés

1. A hagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
2. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik,majd felöntjük egy kis vízzel.
3. A paprikát, paradicsomot, fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet aláöntve, puhára főzzük. Figyeljünk,hogy sok lé ne legyen alatta.
4. Amikor már majdnem kész, a meghámozott, kisebb-nagyobb cikkekre vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk, hogy a kisebb darabok jól szétfőljenek, (ettől lesz jó sűrű a szaftja) mire a nagyobbak megpuhulnak. Ha kell, még utána ízesítünk egy kicsit.
5. Ha kész, levesszük a tűzről és beleöntjük a vörösbort, jól elkeverjük, majd 5 perc után tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése