2009. március 12., csütörtök

Kacsa narancsos mártásban

Hozzávalók:1 pecsenyekacsa 1,5 dl narancslé 13 dkg vaj 5 dkg gomba 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 2 kiskanál sóElkészítés:Forró vajban pirítsd körbe a kacsát, majd vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt vajban pirítsd barnára a megtisztított, hosszúkás szeletekre vágott gombát. Amikor fonnyadni kezd, szórd meg liszttel, és egy percig kevergesd. Azután öntsd fel 1,5 dl vízzel és a narancslével. Sózd, borsozd, majd az egészet öntsd a kacsára. Fedő alatt, nagy lángon főzd 5 percig, majd vedd ki a kacsát. Szűrd át a levét, és újból öntsd a kacsára. Tedd az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél süsd puhára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése