2009. március 12., csütörtök

A legfinobabb pizza készítése

Hozzávalok:40 dkg liszt, 3 dl tej, fél evökanál só, 3 kanál cukor, 1 dl olaj, fél élesztö(a kissebbik élesztőnek a fele),3 tojás.
Pizza készítés: a lisztet beletesszük egy tálba, közepébe csinálunk egy kis lyukat(mélyedést) ellenörizzük a tojásokat, hogy épek-e, beleütjük a közepébe, hozzáadjuk a sót,a cukrot az olajat.A tejet közben megenyhítjük felfuttatjuk benne az élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz jól összegyúrjuk s legalább egy fél órát kelni hagyjuk.Miután látjuk hogy már szépen feljött a tetejére egy tepsit beolajozunk, kilisztezünk a kezünket is beolajozzuk s kiszedjük a talbol a tésztát, belerakjuk a tepsibe, hagyjuk még egy kicsit kelni és 180 C sütőbe rakjuk. Mikor félíg már megsült kivesszük s teszünk rá apróra vágott szalonnát, zöldpaprikát, hagymát,paradicsomot, reszelunk rá sajtot, nyomunk rá chechapot,s visszatesszük a sütöbe míg egészen megsül.Aki szereti tehet rá friss zöldség helyett savanyút is akár.De a rávalót mindenki ízlés szerint készíti.Szerintem ez a legegyszerűbb pizza készítés a receptek közzül amit eddig olvastam. Mindenki könnyen eltudja készíteni a saját maga pizzáját

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése