2010. augusztus 6., péntek

Spagetti húsgolyóval


Recept (4-6 személyre)

Húsgolyók:
3 vastag szelet fehér kenyér (héja nélkül)
kevés tej
1 kg darált marhahús (pl. comb)
1 kissé felvert tojás
2 ek frissen reszelt parmezán
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 csokor felaprított petrezselyem

frissen őrölt vegyesbors
2 ek olívaolaj a sütéshez

Paradicsomszósz:
2 doboz paradicsomkonzerv
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj

frissen őrölt vegyesbors

1/2 kg spagetti

A kenyeret kevés tejbe áztatom, félreteszem.
A darálthúst összekeverem a többi hozzávalóval, majd amikor a kenyér megpuhult a tejben kinyomkodom és a húsos keverékhez adom. Összedolgozom és kis golyókat formázok belőle (25-30 db). Egy nagy serpenyőbe 2 ek olívaolajat öntök, a húsgolyókat beleteszem és közepesen erős lángon 15 perc alatt, néha megforgatva, barnára sütöm.
Közben elkészítem a paradicsomszószt: a hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, ráöntöm a paradicsomokat, sózom, borsozom és fedő alatt 30 percig főzöm. Amikor besűrűsödött a paradicsomszószt a húsgolyókhoz keverem és 10 percig együtt rotyogtatom.
1/2 kg spagettit kifőzök és összeforgatom a szósszal. Parmezánt reszelek a tetjére és egy nagy adag salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése