2010. augusztus 6., péntek
Csili sörrel és chipotle-lel
Recept (6-8 személyre)
1,2 kg darált marhahús
3 nagy fej hagyma
2 ek olaj
2 közepes piros kaliforniai paprika
2 közepes sárga kaliforniai paprika
1 ek római kömény
1/2 ek koriander
2 ek pirospaprika
1 ek csípős szárított csili
2 ek chipotle csili adobo szószban
2 doboz konzerv paradicsom
2 doboz konzerv vörösbab
1/2 üveg barna sör
a tetejére tejföl és reszelt sajt
A marhahúst egy nagy serpenyőbe teszem és szárazon addig pirítom, amíg nem rózsaszín. Félreteszem. Egy kis serpenyőben a római köményt és a koriandert addig pirítom, amíg enyhén füstölni kezd és kiengedi az illatát. Mozsárban porrá töröm, félreteszem.
Egy nagy lábosban az olajon megfonnyasztom az egyforma kockákra vágott hagymát és kaliforniai paprikákat. Amikor elkezdenek puhulni (10 perc) hozzáadom a fűszereket, sót, borsot, és a pirított húst, összekeverem. A chipotle csilit apróra vágom és egy kevés szósszal együtt a hozzáadom, majd mehet bele a paradicsom és a lecsepegtetett babkonzerv is. Felöntöm a sörrel és alacsony lángon, fedő nélkül, gyakran megkavarva 20-25 perc alatt készre főzőm. A végén sózom, borsozom, ha kell. Tejföllel és reszelt sajttal tálalom. Ízlés szerint lehet hozzá több szárított csilit is adni, ez így valahol a közepesen csípős éa csípős között van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése