2010. szeptember 24., péntek

Csirkeraguleves



* 30 dkg csirkehús (vegyesen comb, szárny és mell)
* 2 közepes szál sárgarépa
* 2 közepes szál fehérrépa
* 1/2 kisebb zeller
* 1 maréknyi zöldborsó
* 1 csokor petrezselyem zöldje
* 1 ek liszt
* 2 ek olaj
* 1 dl tejföl
* 1 tk vegeta
* 1 tk só
* 1/2 citrom leve

tálaláshoz

* 2 főtt tojás
1. A megtisztított zöldségeket apró kockákra vágjuk, a húst kisebb darabokra.
2. A zöldségeket 1 ek olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst, még azzal is kicsit pirítjuk.
3. Felengedjük 2 l vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a vegetát. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek és a hús megpuhulnak.
4. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet.
5. A lisztből és a maradék evőkanálnyi olajból világos rántást készítünk, hideg vízzel felengedjük és belekeverjük a levesbe.
6. Hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük és összeforraljuk.
7. A tűzről lehúzva belecsavarjuk a fél citrom levét és kész is.
8. A felszeletelt tojással, tűzforrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése