2010. augusztus 26., csütörtök

Káposztával töltött paprikák

Hozzávalók:

- 1,5 kg burgonya
- 1,5 kg fehér káposzta
- 1,5 liter víz
- 1 kg húsos paprika
- 3 dkg só
- 3 dl fehérborecet
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál mustármag
- 10 szem fekete bors
- 1 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés:

kaposztaval toltott A káposztát megtisztítjuk, vékony szálakra vágjuk, enyhén besózzuk és kb. 1 óra hosszat állni hagyjuk. A vizet felforraljuk a sóval, az ecettel, a cukorral, a fűszerekkel, és utána teljesen kihűtjük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, forró sós vízzel leöntjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A káposztát jól kinyomkodjuk, és szorosan megtöltjük vele a paprikákat. Az előkészített üvegekbe nem túl szorosan berakjuk a paprikákat. Felöntjük az ecetes, fűszeres lével és tetejüket szorosan lezárjuk. Száraz hűvös helyre tesszük, és ott tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése