2010. augusztus 26., csütörtök

lecso telire


8 l lábas, 3 kg TV paprika, 15 db nagyobb vöröshagyma, 20 db nagyobb paradicsom, só, olaj vagy zsír.
Elkészítés A hozzávalókat megtisztítjuk , majd összevágjuk. A paprikát kicsumázzuk, hosszában négy felé, majd 3 mm vastagra a hagymát is négyfele és 3 mm vastagra. A paradicsomot leforrázzuk, majd kiszedjűk, lehúzzuk a héját, csumáját kivágjuk, 8-10 fele vágjuk. Másfél dc olajba feltesszük a hagymát, ha megfonnyadt rá a paprikát, majd a paradicsomot. Mikor levet enged sózzuk és puhára pároljuk. Forrón rakjuk üvegekbe, tetejére késhegynyi szakicilt, rá a kupakot. Száraz dunsztban hagyjuk egy napon át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése