2010. augusztus 13., péntek
rizsfelfujt
Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg rizs
5 tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj
csipet só
A rizst annyi vízzel, hogy ellepje, egy csipet sóval és a vajjal felteszem főni. Ha a vizet magába szívta ráöntöm a tejet. Felforrás után csökkentem a tüzet, majd el is zárom és fedő alatt, gőzben hagyom a rizst omlósra puhulni.
5 tojás sárgáját a 15 dkg cukorral habosra keverek, hozzáteszem a kissé kihűlt rizst.
A fehérjéből kemény habot verek és a tojásos rizshez forgatom óvatosan, hogy ne törjön össze.
Aki szereti ilyenkor tehet bele mazsolát is.
Alaposan kikent jénaiba vagy tepsibe sütjük, 200 fokos előmelegített sütőben.
Ha szép piros barna a teteje akkor jó.
Még azon forrón nagy kockákra vágjuk.
Málnaszörppel, lekvárral , befőttel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése