2010. augusztus 13., péntek

sajtos-vagdalt


Hozzávalók 1 rúdhoz.


75 dkg darált hús
2 kifli vagy zsemle
1 egész tojás és egy sárgája
1 vöröshagyma
petrezselyemzöld
15 dkg sajt
só, bors, majoránna


paradicsom sürítmény


A kifliket beáztattam, a hagymát finomra összevágtam.
A sajt kivételével összegyúrtam a hozzávalókat.
Egy darab alufóliát kicist megolajoztam, és azon ujjnyi vastagon szétnyújtottam a húst.
Nagyobb reszelővel ráreszeltem a sajtot, a fólia segítségével feltekertem, és tepsibe tettem.
Forró zsiradékkal meglocsoltam a tetejét és előmelegített sütőben barnára sütöttem. Kb. eg y óra alatt kész.


Mielőtt kivettem megkentem a tetejét sűrített paradicsommal, ( nem adta magát könnyen, összefröcskölt a beste!) de ekkor már csak pár percre szabad visszatenni mert megég.


Lehet ekkor a tetejére egy kis sajtot is olvasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése