
Mivel még mindig befőzök ezerrel és mivel ma este kifejezetten blogoló hangulatomban vagyok, gyorsan leírom, hátha másnak is kedve kerekedik ilyet készíteni. Nos, ez a mi családunk toplista vezető savanyúsága, ugyanis mindenki "A kedvenc" jelzővel illeti, ráadásul elkészítése roppant egyszerű és a más savanyúságokhoz mérten gyors is.
Hozzávalók: 1 kg paradicsompaprika, 1 kg kápiapaprika, 1 kg zöldpaprika, csípőspaprika, ízlés szerint (amennyit elvisel a család), 1 l 9 fokos besztercei borecet, 1 kg cukor, 1 kiskanál bef

Elkészítése roppant egyszerű. Vagyis a paprikákat megmossuk, kiszedjük a magjait és a torzsáját, majd hozzávetőleg egyforma keskeny csíkokra vágjuk, illetve a csípős paprikát vékony karikára és ahogy aprítjuk rendre egy nagyobb tálba tesszük a zöldséget. Rétegenként sózzuk meg a paprikát, de nem túlzásban, hanem teljesen normálisan, érzéssel. Majd amikor már az összes a tálba került, rátöltjük a kiló cukrot, amire nyomban utána az ecetet. Ekkor letakarjuk egy tiszta abrosszal és másnapig pihentetjük valahol hűvös helyen, mondjuk a kamarában. Általában este szoktam összeaprítani ezt a savanyúságot, az éj

Egyébként kellemes édes-savanyú-csípős saláta lesz belőle, amit egyaránt fogyaszthatunk hús-, zöldség- és tésztanapon különféle ételek mellé savanyúságnak. Kezdők is bátran próbálkozhatnak vele, hiszen ez elronthatatlan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése