1 karfiol, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg zöldbab, 10 apró uborka, 20 dkg apró hagyma, 1,5 l 5 %-os ecet, 1 ek fehérbor, 1 ek mustár, 1 tk szemes fűszer, 1 ek fehérbor, 15 dkg cukor, só.
A karfiolrózsákat és a vastag szeletekre vágott sárgarépát külön lobogó sós vízbe teszem 5 percre, majd lecsepegtetem. Ebben a lében megfőzöm a zöldbabot is. Az uborkát meghámozom, kis darabokra vágom és besózva éjszakára állni hagyom. Az összeset belerétegezem az üvegekbe. A cukorból, ecetből, fűszerekből felöntőlevet főzök és hagyom kihűlni. Hozzáadom a mustárt és a bort, és az üvegekre öntöm, kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése