2010. szeptember 24., péntek

piritott-kaposzta-tejfollel


kb. fél kg gyalult kápszta
1 paprika
1 paradicsom (vagy konzerv, vagy sür.pari)
vegeta
darált paprika
1 ek barnacukor
2 ek olivaolaj
bors
őrölt kömény
római kömény
tandoori masala
tejföl

Serpenyőben olajat forrósítok, rádobom a káposztát, megcukrozom, lefedem. Takarékon hagyom, had piruljon szép lassan...közben saját gőzében meg is párolódik. Hozzáadom az apróra feldarabolt paprikát, paradicsomot. Időnként megkeverve, szükséges vizet pótolva pirítgatom. Mikor már szép barnás színt kapott mindenhol, vegetával, paprikával, fűszerekkel ízesítem. Pár ek vizet löttyintek alá, lefedve párolom, hogy az ízek jól átjárják a káposztát. 5-6 perc után lekapcsolom a gázt, tálra szedem, tejföllel meglocsolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése