2010. október 2., szombat

Alföldi betyárleves

.

Kép Hozzávalók 4 személyre 60 dkg kockára vágott marhalábszár, 4 ek olaj, 20 dkg felkarikázott füstölt kolbász, 15 dkg kockára vágott füstölt szalonna,15 dkg felkockázott vöröshagyma, 20 dkg feldarabolt gomba,1 csomó petrezselyem, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, só, Kép bors, pirospaprika

Elkészítés Egy lábosban az olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, majd beletesszük a kockára vágott marhahúst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a pirospaprikával és felengedjük annyi Kép vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon lassan puhára főzzük, majd hozzáadjuk a gombát, a kolbászt és a petrezselymet, felengedjük kb. 3 dl vízzel és ha kell: megsózzuk. Közben a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd óvatosan, folytonos keverés mellett a levesbe öntjük. Még egyszer felforraljuk és készre főzzük.

Tipp Tehetünk bele erős paprikát is, ha szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése