2010. október 2., szombat

Babfasírt


Hozzávalók 50 dkg szárazbab, 1 vöröshagyma, 1 csapott ek zsír vagy 1 ek olaj, 2 tejbe áztatott és kifacsart zsemle, 3 tojás, zsemlemorzsa, 5-6 ek liszt, só, őrölt bors, olaj a sütéshez

Elkészítés Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomón áttörjük (vagy ledaráljuk), sóval-borssal ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk 2 tojással, az apróra vágott, zsírban üvegesre párolt hagymával és a zsemlékkel. Ha túl lágy a keverék, egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Lapos pogácsákat formázunk belőle, lisztben, tojásban és morzsában megforgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük és rögtön tálaljuk.

Tipp Nem muszáj a babfasírtot "paníroznunk", elegendő az is, ha morzsában forgatjuk meg sütés előtt. Ízesítéséhez zúzott fokhagymát és egyéb fűszereket (petrezselyem, pirospaprika stb.) is használhatunk. A babot gyorsabban megfőzhetjük, ha kuktát használunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése