2010. október 2., szombat

Paszticio gorog



* 70 dkg darált hús
* 1 nagy vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 500 ml paradicsomszósz (vagy 50 dkg friss paradicsom)
* 4 tojás
* 50 dkg makaróni
* 10 dkg reszelt sajt
* kevés cukor
* 4 ek olaj
* só, bors
* csipet fahéj
* őrölt kömény
* friss bazsalikom

besamelhez:

* 1 csésze liszt
* 4 csésze tej
* 5 dkg vaj
* 2 tojás
* 10 dkg reszelt sajt
* só, bors
* reszelt szerecsendió
elkészítés

1. Megpirítjuk olajon a felkockázott hagymát, szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük a húst.
2. Fehéredésig keverjük, felöntjük paradicsomszósszal, majd 30 percig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik.
3. Fűszerezzük (só, bors, fahéj, kömény, bazsalikom), ha kihűlt hozzákeverjük 2 tojás habbá vert fehérjét.
4. Közben megfőzzük a makarónit sós vízben, lecsöpögtetjük.
5. Elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd apránként forró tejet adunk hozzá, és szaporán kevergetve főzzük, míg besűrüsödik.
6. Ízesítjük (só, bors, szerecsendió), és a tűzről lehúzva gyorsan belekeverünk két tojást, valamint a reszelt sajtot.
7. Egy nagyob tálban összeállítjuk a rakottast:
8. Alulra a makaróni fele kerül, ráöntjük maradék,elhabart tojásokat(2 egész+2 sárgája), megszórjuk reszelt sajttal, befedjük a húsos masszával.
9. Végén makarónival borítjuk, tetejére simítjuk a besamelt.
10. Forró sütőben 30 percig sütjük, saját fűszereivel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése