2010. december 16., csütörtök

Tojássaláta

-5 tojás
-2,5 ek. majonéz
-120 g tejföl
-1 tk.dijoni mustár
-1 ek. kapribogyó
-3-4 dkg kéksajt
-só, frissen őrölt bors

Az elkészítés roppant egyszerű: a keményre főtt tojásokat hideg víz alatt lehűtöttem, megpucoltam, kockákra vágtam.
A majonézt tejföllel, mustárral és a villával összetört kéksajttal mártássá kevertem, a lecsepegtetett kapribogyóval együtt óvatosan beleforgattam a tojásdarabkákat. (Mehet bele még 1 gerezd zúzott fokhagyma is, én a sajt ízét szerettem volna kihangsúlyozni. )

Jól lehűtve pirítóssal, bagettel tökéletes vacsora.
Nálunk ez a mennyiség 3 adagnyinak bizonyult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése