2011. január 14., péntek

Hétvégi receptajánló!!! Sajtos-tejfölös hússzelet, krumplipürével.

Hétvégi receptajánló!!! Sajtos-tejfölös hússzelet, krumplipürével.


Ezzel a recepttel egy kis ötletet szeretnék adni a hétvégi ebéd elkészítéséhez. Én akkor szoktam elkészíteni, ha éppen nincs más ötletem, vagy éppen kedvem a konyhába tölteni az egész délelőttömet. Egy óra leforgása alatt, remek és kiadós ebédet lehet így feltálalni a család számára, és a siker garantált.(legalább is nálunk, mindig nagy sikere van) A hús lehet akár sertéshús, akár baromfihús, mindkettőből elkészíthető. A sajt fajtájának is csak a saját ízlésünk szab határt. Én krumplipürét készítek, és készítettem most is hozzá, de várom a köretre vonatkozó ötletek.

szeletelt hús (karaj, tarja, csirkemell....)
sajt
tejföl

majoranna
kakukkfű
szerecsendió
őrölt fehérbors
olívaolaj

A hússzeleteket kicsit kiklopfolni, de ne legyen túl vékony, mert akkor nagyon kiszárad a hús.
Ízlés szerint befűszerezni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezni őket. Olívaolajjal kicsit megspriccelni. (a CORA-ban most remek kis spricnis üveget kapni, utántöltőset)
Előmelegített sütőbe, közepes lángon addig sütni, még a hús kifehéredik.(kb. 15 perc)
Ezután átfordítani a hússzeleteket, majd mindegyik tetejére ízlés szerinti mennyiségű tejfölt, és reszelt sajtot tenni.(én kb. 1 ek tejfölt teszek minden hússzeletre, most Edami sajt került rá bőségesen)
Visszahelyezni a sütőbe, és szintén közepes lángon szép pirosra sütni.( légkeverésnél 150 fokon sütöttem)
Közben ellehet készíteni a krumplipürét és a szép pirosra sült hússal tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése