2009. június 3., szerda

cseresznyes pite

Hozzávalók:

60 dkg magozott cseresznye

50 dkg finomliszt

20 dkg margarin

3 tojás

3 dl tej

20 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A gyümölcsöt kimagoztam, félretettem. A tojásokat a cukorral a robotgéppel habosra kevertettem, hozzáadtam a lágy margarint, azzal is alaposan elvegyítettem. Hozzáadtam a keverékhez a tejet, majd a sütőporos liszt következik. Végül a citromhéjat is belereszelem a tálba. Egy nagyobbacska tepsit kivajazok, kilisztezek, a süteménymasszát beleöntöm, és sűrűn belenyomkodom a gyümölcsöt. 180 fokos sütőben 45-50 percet sül. A tűpróba elengedhetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése