2009. június 3., szerda

Mantovai göngyölt hús

Ezt igazán különleges alkalmakkor szoktam készíteni. Picit macerás, de megéri -, fantasztikus ízeivel kárpótol minket.
Hozzávalók:
8 szelet hús (sertéscomb, vagy pulyka),
10 dkg mortadella (esetleg sonkafelvágott),
10 dkg ementáli sajt,
10 dkg tehéntúró,
1 db kockasajt,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
2 dl fehérbor,
½ húsleveskocka,
olaj, só, bors
Elkészítés:
A túróhoz hozzáadjuk a kockasajtot, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, jól összedolgozzuk. A hússzeleteket kissé kiverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. Ráterítjük a mortadellát , egy vékony szelet ementálit, és rákenünk egy adagnyit a túrókrémből. Óvatosan felgöngyöljük a húst, vigyázva, hogy ne jöjjön ki belőle sehol a töltelék. Vastag cérnával jól átkötözzük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és erős tűzön átforgatjuk a hústekercseket, majd nyakon önjük a borral és teljesen elfőzzük a levét. Ezután mérsékeljük a tüzet és az előzőleg kevés forró vízben feloldott leveskockát hozzáöntve, fedő alatt puhára pároljuk a göngyölt húst. Forrón tálaljuk, saját mártásával meglocsolva.
Rizs, vagy burgonyakrokett illik leginkább hozzá -, nálunk ez utóbbi hozza meg a teljes sikert. Fehérbort igyunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése