2009. március 15., vasárnap

savanyúság

Hozzávalók:50 dkg fehérkáposzta 35 dkg vöröskáposzta 50 dkg karfiol 25 dkg húsos zöldpaprika 25 dkg almapaprika 4 kicsi zöld dinnye 1 szál sárgarépa 1 csokor kapor pár szál zellerzöld só 5 literes üvegElkészítés:A kétféle káposztát külön-külön legyaluljuk.A zpaprikát kicsutkázzuk és karikára vágjuk.A répát hasábokra vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük.Az almapaprikát cikkekre,a dinnyécskéket félbe vágjuk. Váltakozó rétegekben egy 5 literes üvegbe rakjuk a zöldségeket.A tetejére rakjuk a kaprot és a zellerzöldet,majd az üveget megtöltjük langyos sós vízzel-literenként 1-1 marék sót számítunk- Az üveget lefedjük,és hűvös helyen pár hétig érleljük a savanyúságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése