2009. március 15., vasárnap

tejfölös paprikás krumpli

Hozzávalók:25og tejföl 2 kg burgonya 1 fej hagyma 1dcl olaj 30dkg füstölt kolbász 2tojás 15dkg liszt só bors piros füszerpaprika, delikát delikátElkészítés:Az olajon üvegesre párolom a hagymát, piros füszerpaprikát szórók bele,majd felöntöm vizzel. Belerakom a burgonyát,amelyet kis kockákra vágtam. aztán rögtön utánna mehet a karikákra vágott füstölt kolbász,és izlés szerint a füszerek,vizet anyit adok hozzá,hogy ellepje. Ha a burgonya megfött, máris elkezdem beleszaggatni a nokedlit, rögtön utánna a tejfölt. még kb 5 percig főzőm,aztán fedövel letakarom.Tanácsok:A nokedlit kevés vizzel szoktam elkeverni, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta. Azért sorolom a fözelék kategóriába, mert a végeredménynél egy sűrű állagot kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése