2009. április 26., vasárnap

Brassói egyszerűen

# Adag :4
# Előkészítési idő :15
# Főzési idő :30
# Ráfordítási idő összesen :45
Hozzávalók
# 50 dkg sertés apróhús
# 1 dl étolaj
# 2-3 db vöröshagyma
# 3-4 gerezd fokhagyma
# ízlés szerint só
# ízlés szerint bors

Recept

A húst vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold. A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése