2009. április 26., vasárnap

Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával


Irány a szabad! Bab, csirkemell, kolbász és nyárs. Mi lesz ebből? Finomság!

Hozzávalók: 2-3 csirkemell filé, 10 dkg szeletelt bacon, 10 dkg csiperke gomba, 4 kis fej hagyma vagy gyöngyhagyma, 1 pár debreceni páros kolbász, 2 evőkanál étolaj.

Babsalátához: 3 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál ecet, 1 dl erőleves, 1 kis cső pirospaprika, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 cső csípős paprika, 2 evőkanál kukoricaliszt, 3 dl tarkabab, 1 dl csemegekukorica (konzervből).

Elkészítés: A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg enyhén sózott vízben 20-30 perc alatt. Ne várjuk meg amíg elkezd repedezni. A csirkemelleket vágjuk 3-4 kisebb darabra és csavarjuk egyenként a bacon szalonnába. A kolbászokat vágjuk 3-4 kisebb darabra. A csirke- és kolbászdarabokat a hagymával, gombával váltogatva tűzzük gyársra, (nem a hagyományos módon hosszában, hanem keresztben) és forgassuk meg az olajban.

A kolbászos-csirkés nyársakat szabad tűz fölött süssük szép pirosra. Közben a barnacukrot oldjuk fel a szója és az ecet keverékében tegyük bele a pirospaprikát, a szeletekre vágott lilahagymát a felaprított fokhagymát és az erőspaprikát és forraljuk legalább 3 percig. Vízben oldott kukoricaliszttel sűrítsük be, újra forraljuk fel, végül tegyük bele a babot és a kukoricát. Egy kolbászos-csirkés nyársat tegyünk egy-egy tányérra, körítsük babsalátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése