2009. április 26., vasárnap

Karácsonyi borkrémleves
Gondot okoz az ünnepi menü? Nem tudja milyen levessel lepje meg szeretteit? Igazi karácsonyi étel a borkrémleves, készítse el Ön is!
Karácsonyi borkrémleves

Hozzávalók: 4 db szegfűszeg, őrölt fahéj,1/2 citrom, 400 ml édes szürkebarát vagy szamorodni, 120 g cukor, 8 db tojássárgája,400 ml tejszín

Elkészítés: 800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk.

Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk.

A tűzről levesszük, és ugyancsak állandó keverés közben hozzáadjuk a 300 ml tejszínnel elkevert maradék tojássárgájákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése