2009. április 26., vasárnap

Gyümölcsleves

# Adag :4
# Előkészítési idő : 15 perc
# Főzési idő : 20 perc
# Ráfordítási idő összesen : 45 perc
Hozzávalók
# 15 dkg cukor
# 1 db citrom
# 2 dl tejszín
# 1 liter víz
# 40 dkg gyümölcs
# 1 evőkanál étkezési keményítő
# 4 dkg vaj

Recept

1. Forralja fel a vizet, majd adja hozzá a kifacsart citromlevet. Adja hozzá a megtisztított és megmosott gyümölcsöt. 2. Keverje össze a lisztet (pudingport) a tejszínnel (tejfellel). 3. Forralja fel a levest ismét, majd keverje bele a tejszínes keveréket és újra forralja fel, folyamatosan kevergetve. 4. Keverje hozzá a cukrot, a vajat és egy kevés reszelt citromhéjat. 5. A meggyleveshez törjön meg néhány meggymagot és keverje kb. 1 dl jó minőségű, édes vörösborba. Hagyja kb. egy órát ázni, majd szűrje bele a levesbe. Nagyon kellemes ízeket kölcsönöz a levesnek. Ez a leves melegen és hidegen is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése