2009. április 26., vasárnap

Karácsonyi gyümölcskenyér
Egy könnyen elkészíthető, finom karácsonyi étel az ünnepekre.
Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 2 kávéskanál sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, fűszerek (őrölve): fahéj, gyömbér, szegfűszeg, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor (nem kötelező)

Belevalók: mazsola, narancshéj (cukrozott vagy frissen reszelt, ez esetben a reszelő nagy lukain reszelve pikánsabb lesz), citromhéj, szárított vagy friss gyümölcsök (dió, alma, mandula, és bármi, ami jól esik)

Elkészítés: A tojásokat a cukorral (robotgéppel) fel kell verni, hozzáadni a lisztet, a fűszereket, sütőport, szódabikarbónát, majd a gyümölcsöket, a narancs levét esetleg bele is lehet csavarni. Mikor minden benne van, formába öntjük (tetszés szerintibe), és élőmelegített sütőben fóliával letakarva kb. fél órát sütjük (formafüggő). Tűpróbával állípíthatjuk meg, hogy jó-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése