2009. április 26., vasárnap

Sertésdagadó sörös töltelékkel

Hozzávalók 4 személyre: 1kg házi sertés dagadó, 3dl sör, 2db zsemle, 2db tojás, 1 kisebb fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj vagy 2dkg, zsír (felolvasztva), 1csomag petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, bazsalikom,(ízlés szerint majoránna,), őrölt bors, só, néhány csepp citromlé

Elkészítése:

A dagadót felszúrjuk kívül-belül megsózzuk és félretesszük. (Vásárláskor a hentest megkérhetjük szúrja fel a dagadót Nekünk.) A zsemléket sörbe áztatjuk majd kicsavarjuk. A megmaradt sört félretesszük. Elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk majd a sörben beáztatott zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat kevés bazsalikomot csipetnyi borsot, sót adunk hozzá. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne zsemlemorzsát adunk hozzá.

Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk. 2 evőkanál étolajjal vagy az olvasztott zsírral leöntve, közepesen meleg sütőbe helyezzük. A félretett sörrel locsolgatás mellett pirosra sütjük, majd párolt rizzsel , savanyú hordós uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése