2009. április 26., vasárnap

Oldalas gyümölcságyon sütve

Hozzávalók:
# 1 kg oldalas
# 2 doboz konzerv ananász
# 3 db alma
# só
# ételízesítő
# szerecsendió
# kakukkfű
# bazsalikom
# majoranna
# 2 evőkanál méz
# 1 teáskanál fahéj
# pár szem szegfűszeg
# sütőmargarin


Elkészítés: Egy tepsit kicsit kikenünk margarinnal, majd ráöntünk egy egész doboz ananászt a levével együtt, a másikat pedig lecsepegtetve. Az almákat héjastól nagyobb kockákra vágjuk, és ezt is hozzákeverjük. Megszórjuk a fahéjjal és a szegfűszeggel. Az oldalast ízlés szerint fűszerezzük, és a gyümölcsre helyezzük. Lefóliázzuk, és közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, és a húst megkenjük a mézzel, majd szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Én már nektarinnal is megcsináltam, úgy is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése